Pravila privatnosti

Dobrodošli na webshop nahrin.hr; domena u vlasništvu tvrtke Promo Compact d.o.o. i prodaji putem webshopa koju obavlja tvrtka Nahrin d.o.o. Ova pravila privatnosti opisuju kako se prikupljaju, koriste, štite i dijele osobni podaci korisnika ovog webshopa.

Za obradu osobnih podataka odgovorna su društva Promo Compact d.o.o., Rude 45, Samobor, Hrvatska i Nahrin d.o.o., Ulica Drenik 28, 1000 Ljubljana, Slovenija (dalje u tekstu Promo Compact i Nahrin). 

Ova politika privatnosti i kolačića opisuje kako se prikupljaju, koriste i čuvaju vaši osobni podaci prilikom posjeta našoj web stranici te kako se koriste kolačići i slične tehnologije. Molimo vas da pažljivo pročitate ove informacije kako biste bolje razumjeli našu praksu u vezi s vašim podacima i kolačićima.

Kada posjetite našu web stranicu, naš server automatski prikuplja određene informacije kao što su vaša IP adresa, datum i vrijeme posjete, vrsta preglednika te adresa posjećene stranice. Ove informacije pomažu nam održavati i poboljšati rad web stranice te osigurati njezinu funkcionalnost. Dnevnici se automatski brišu nakon određenog vremena.

Slanjem upita, potpisivanjem ugovora ili neposrednim kontaktom, klijent izražava svoju suglasnost da Promo Compact-u i Nahrin-u dobrovoljno stavlja na raspolaganje svoje podatke. Klijent dopušta korištenje tih podataka u svrhu zaštite osobnih interesa u svim poslovima koje sklapa s tvrtkama Promo Compact i Nahrin.

Promo Compact i Nahrin preuzimaju obvezu zaštite osobnih podataka kupaca, prikupljajući samo nužne i osnovne informacije o kupcima/korisnicima potrebne za ispunjenje poslovnih obveza. Kupce se redovito obavještava o načinu korištenja prikupljenih podataka te im se pruža mogućnost da odluče hoće li dopustiti ili ne dopustiti korištenje njihovih podataka u marketinške svrhe. Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju, a pristup imaju samo djelatnici kojima su potrebni za obavljanje poslovnih zadataka. Svi zaposlenici Promo Compact, Nahrin i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


Prikupljanje podataka

Putem internetskih stranica www.nahrin.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: Ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj. Proces prikupljanja i obrade osobnih podataka uključuje i dijeljenje tih podataka s trećim osobama i trgovačkim društvima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, koje su nužne za izvršenje dogovorenih poslova. 

Klijent pristaje da Promo Compact i Nahrin, u skladu s navedenim uvjetima, koriste osobne podatke tijekom razdoblja od dvije godine nakon isteka potpisanog ugovora.

Internet trgovina

U svrhu zaključenja kupoprodajnog ugovora i dostave proizvoda, možemo tražiti sljedeće osobne informacije:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • Država
 • Broj telefona
 • E-mail adresa
 • Informacije o načinu plaćanja

 

Pravna osnova za obradu osobnih podataka prikupljenih putem web shopa je provedba Ugovora u kojem je ispitanik stranka (članak 6. stavak 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Newsletter

Osobni podaci prikupljeni putem prijave na newsletter obuhvaćaju:

 • E-mail adresa
 • Ime i prezime

 

Podaci prikupljeni tijekom prijave za newsletter koriste se isključivo u svrhu slanja newslettera na e-mail adresu koju je korisnik naveo prilikom prijave. Ti podaci ne koriste se u druge svrhe. Prijava za primanje newslettera nije obavezna za korištenje web shopa.

Davanjem privole za upotrebu osobnih podataka prilikom prijave na marketinški newsletter tvrtkama Promo Compact i Nahrin, dajete odobrenje za korištenje i pohranu vaših osobnih podataka u svrhu marketinške promidžbe sve dok ne povučete privolu ili se odjavite s primanja newslettera. Privolu možete povući bilo kada, jednako jednostavno kao što ste je dali, bez navođenja razloga, putem poveznice u marketinškom newsletteru. Opoziv privole možete izvršiti i kontaktiranjem putem e-maila na adresu: info@nahrin.hr ili putem pošte na adresu: Promo Compact d.o.o., Rude 45, Samobor, Hrvatska i Nahrin d.o.o., Ulica Drenik 28, 1000 Ljubljana, Slovenija. Vaši podaci bit će pažljivo obrađeni prema važećim propisima o zaštiti podataka.

Nakon povlačenja privole, Vaši podaci više neće biti korišteni u marketinške svrhe, te više nećete primati Nahrin newsletter.

Pravna osnova za obradu osobnih podataka je Vaša privola kojom ste se složili s primanjem informacija o našim proizvodima i uslugama (članak 6. stavak 1. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Recenzije

Nahrin primjenjuje različite metode za prikupljanje povratnih informacija o zadovoljstvu naših klijenata s korištenjem naših proizvoda i usluga. Jedna od ključnih metoda u tu svrhu je izravno prikupljanje vašeg mišljenja o proizvodima i uslugama koje koristite kao naš klijent. Radi unapređenja naših proizvoda, usluga ili rješavanja reklamacija, možemo prikupljati sljedeće podatke:

 • Ime i prezime
 • E-mail

 

Pravna osnova za obradu osobnih podataka temelji se na našem legitimnom interesu (članak 6. stavak 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka) da pratimo zadovoljstvo klijenata radi poboljšanja i prilagodbe naših proizvoda i usluga.

Neki od recenzija možemo objaviti na našim internetskim stranicama ili društvenim mrežama, pri čemu osobni podaci korisnika neće biti javno vidljivi.

Kontakt forme

Za dodatne informacije o našim proizvodima i uslugama slobodno nas kontaktirajte putem dostupnih obrazaca na našim internetskim stranicama. U ovom slučaju, također ćemo prikupljati vaše osobne podatke, kao što su:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • Tvrtka u kojoj radite
 • E-mail
 • Broj telefona

 

Pravna osnova za obradu osobnih podataka temelji se na našem legitimnom interesu (članak 6. stavak 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka) da odgovorimo na vaše upite i pružimo vam potrebne informacije o našim proizvodima i uslugama.

Mogli bismo vas kontaktirati više puta putem e-maila ili telefona nakon primitka vašeg upita kako bismo osigurali da ste dobili potrebne informacije i da ste zadovoljni pruženim odgovorom.

Vaše osobne podatke, koje smo primili putem postavljenih upita, recenzija ili reklamacija na našim internetskim stranicama, čuvat ćemo tijekom trajanja komunikacije vezane uz pružanje odgovora i informacija o našim proizvodima i uslugama. Nakon 60 mjeseci od posljednje komunikacije, izbrisat ćemo sve vaše osobne podatke. Ovo ne utječe na vaše pravo da u bilo kojem trenutku ranije zatražite brisanje svojih osobnih podataka iz naših evidencija.

Svrhe prikupljanja vaših podataka od strane Google-a

Na web stranicama nahrin.hr koristi se Google Analytics u svrhu praćenja statistike posjećenosti. Ovaj alat omogućava uvid u posjećenost iz različitih izvora poput pay-per-click mreža, e-mail marketinga, display oglašavanja te pretraživačkih sustava.

Vaše podatke Google može koristiti kako bi osigurao pravilan rad svojih usluga, što uključuje praćenje zastoja ili rješavanje problema koje prijavite.

Također, Google koristi podatke u analitičke i mjerne svrhe putem alata poput Google Analytics.

Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama i koristi informacije o oglasima s kojima ste interagirali.

Kada posjetite web-lokacije koje koriste Google Analytics, Google i korisnici Google Analytics-a mogu povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web-lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje koriste Google-ove usluge oglašavanja.

Ako kontaktirate Google, evidentirat će se zapis o vašem zahtjevu kako bi olakšao rješavanje vaših poteškoća.

Google također koristi automatizirane sustave koji analiziraju vaš sadržaj kako bi pružili prilagođene rezultate pretraživanja, personalizirane oglase i druge značajke prilagođene vašem načinu korištenja njihovih usluga.

Kontrole privatnosti kod Google-a

Imate opciju odabira u vezi s podacima koje Google prikuplja o vama i načinom na koji ih koristi.

U ovom dijelu su opisane ključne kontrole za upravljanje privatnošću:

- Provjerite postavke privatnosti: Posjetite stranicu Provjera postavki privatnosti kako biste pregledali i prilagodili važne postavke privatnosti.

- Upravljanje podacima: Posjetite stranicu Provjera postavki privatnosti, Upravljanje podacima te pregled i ažuriranje podataka.

Kada ste prijavljeni, uvijek možete pregledati i ažurirati podatke putem usluga koje koristite, kao što su Usluge Fotografije i Disk, koje vam pomažu u upravljanju određenom vrstom sadržaja pohranjenog na Googleu.

- Pregled podataka na vašem Google računu: Google vam omogućuje pregled podataka koji su povezani s vašim Google računom, uz sljedeće kontrole privatnosti:

 • Kontrole privatnosti
 • Kontrole aktivnosti: Odredite vrste aktivnosti koje želite da se spremaju na vaš račun.
 • Postavke oglasa: Upravljajte postavkama oglasa koji se prikazuju na Googleu i povezanim web-lokacijama i aplikacijama.
 • Dijeljenje preporuka putem Googlea: Odaberite kako će se vaše ime i fotografija prikazivati uz vaše aktivnosti poput recenzija i preporuka.
 • Informacije koje dijelite: Postavite s kime želite dijeliti podatke putem vašeg računa na Googleu+.
 • Pregled i ažuriranje podataka: Posjetite stranicu Moja aktivnost kako biste pregledali i kontrolirali podatke koji proizlaze iz vaše upotrebe Googleovih usluga, kao što su pretraživanja i posjeti Google Playu. Možete pregledavati, kontrolirati i brisati svoju aktivnost po datumu i temi.
 • Google nadzorna ploča: Upravljajte podacima povezanim s određenim proizvodima putem Google nadzorne ploče.

 

Vaši osobni podaci

Upravljajte informacijama za kontakt, kao što su ime, e-adresa i telefonski broj. Kada niste prijavljeni, možete upravljati podacima povezanima s vašim informacijama.

Prilagodba pretraživanja dok ste odjavljeni: Odaberite hoće li se vaša aktivnost pretraživanja koristiti za pružanje relevantnih rezultata i preporuka.

 • Postavke YouTubea: Pauzirajte i izbrišite povijest pretraživanja na YouTubeu te povijest gledanja na YouTubeu.
 • Upravljajte postavkama oglasa na web lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Googleom.
 • Izvoz, uklanjanje i brisanje podataka

Možete izvesti kopiju sadržaja sa svog Google računa da biste ga sigurnosno kopirali ili koristili na nekoj usluzi izvan Googlea.

 • Zatražite uklanjanje sadržaja s određenih Google-ovih usluga sukladno primjenjivim zakonima.

Da biste izbrisali svoje podatke, možete:

 • Izbrisati sadržaj s određenih Googleovih usluga,
 • Potražiti i zatim izbrisati određene stavke s računa putem stranice Moja aktivnost,
 • Izbrisati određene Googleove proizvode, uključujući podatke koji su s njima povezani,
 • Izbrisati cijeli Google račun.

Naposljetku, tu je i Upravitelj neaktivnih računa koji vam omogućuje da nekome drugome omogućite pristup dijelovima vašeg Google računa u slučaju da ga više ne možete upotrebljavati.

Postoje i drugi načini za upravljanje podacima koje Google prikuplja, neovisno o tome jeste li prijavljeni na svoj Google račun, uključujući:

 • Postavke preglednika: Konfigurirajte preglednik kako biste naznačili kada Google postavi kolačić u vaš preglednik. Preglednik možete konfigurirati i tako da blokira sve kolačiće s određene domene ili svih domena. Napomena: Googleove usluge za ispravan rad oslanjaju se na kolačiće, primjerice, kako bi zapamtile vaše postavke jezika.
 • Postavke uređaja: Vaš uređaj može imati kontrole koje određuju koje podatke Google može prikupljati. Na primjer, na Android uređaju možete promijeniti postavke lokacije.

 

Više informacija o načinu, svrsi, obradi, vašim pravima i vremenu pohrane vaših podataka od strane Googlea možete pronaći ovdje: Politika privatnosti Googlea (https://policies.google.com/privacy?hl=en-US).

Kako čuvamo vaše osobne podatke?

Sigurnost vaših osobnih podataka nam je od velike važnosti, te poduzimamo sve razumne mjere kako bismo ih zaštitili. Stoga, Promo Compact i Nahrin., zajedno sa svojim pružateljima IT i drugih usluga, primjenjuje najbolje industrijske standarde uz primjenu naprednih informatičkih, tehničkih i fizičkih sigurnosnih rješenja te sustava kontrole.

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Prikupljeni podaci bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za gore navedene svrhe. Vaši osobni podaci neće se čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što Promo Compact i Nahrin razumno smatraju da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. Promo Compact i Nahrin će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje Promo Compact i Nahrin na čuvanje podataka.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Vaše osobne podatke obrađujemo za vrijeme dok ste aktivno registrirani na našoj web trgovini, odnosno dok imamo vašu suglasnost za obradu podataka, osim ako zakonom nije potrebno pohranjivati vaše osobne podatke duže vrijeme (npr. prema važećim računovodstvenim propisima).

Sukladno pravima ispitanika, u svakom trenutku imate pravo tražiti neko od definiranih prava (detaljnije opisanih u članku 8. Pravila privatnosti) na način kako je opisan u članku 8. Pravila privatnosti.

Ako ste nam uputili prigovor, vaše kontaktne podatke, kao i vaš prigovor, čuvamo najmanje godinu dana od primitka prigovora kako bismo udovoljili našoj zakonskoj obvezi zaštite potrošača. Vaš prigovor i predmetne kontaktne podatke brišemo u roku od 3 mjeseca otkad je prestala naša obveza za čuvanje podataka po toj osnovi.

Ukoliko je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.

Promo Compact i Nahrin neće čuvati vaše osobne podatke duže nego što su vaši osobni podaci nužni radi ispunjenja određenih namjena.

Vaša prava povezana s osobnim podacima

Tvrtke Promo Compact i Nahrin, obrađuju osobne podatke korisnika svojih usluga (ispitanika) u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Osobni podaci koje tvrtke Promo Compact i Nahrin prikupljaju i obrađuju u svom radu smatraju se povjerljivom informacijskom imovinom te s njima postupamo s posebnom pažnjom po načelima zakonitosti, transparentnosti i poštenosti. Osobne podatke prikupljamo isključivo na temelju jasno određene i dokumentirane pravne osnove kao što je izvršenje zakonskih obveza, izvršenje ugovornih obveza, zaštita legitimnih interesa tvrtke, zaštita ključnih interesa ispitanika, te privola.

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (2016/679) svi korisnici usluga tvrtke Promo Compact i Nahrin mogu ispunjavanjem Zahtjeva dobiti informacije o obradi njihovih osobnih podataka te zatražiti neko od definiranih prava ispitanika:

 • pravo na pristup osobnim podacima – imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju – između ostalog – svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, to nije bezuvjetno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti Vaše pravo pristupa. Imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Za daljnje kopije koje ste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.
 • pravo na ispravak osobnih podataka – imate pravo ishoditi od nas ispravljanje Vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.
 • pravo na ograničenje obrade osobnih podataka – pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.
 • pravo na brisanje osobnih podataka („pravo na zaborav“) – pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas brisanje Vaših osobnih podataka i mi smo obvezni izbrisati takve osobne podatke.
 • pravo na prijenos podataka – pod određenim uvjetima, imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Vas, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom formatu i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.
 • pravo na prigovor – pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu Vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na Vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo Vaše osobne podatke.

 

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podataka mogu se uputiti na adresu elektroničke pošte info@nahrin.hr

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka, svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

U slučaju da se odlučite koristiti jednim ili više od prethodno navedenih prava, tvrtke Promo Compact i Nahrin imaju pravo provjeriti Vaš identitet, sve u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka i sprječavanja neautorizirane obrade osobnih podataka.

Kontakt Službenika za zaštitu osobnih podataka:

info@nahrin.hr

Promo Compact d.o.o., Rude 45, Samobor, Hrvatska i Nahrin d.o.o., Ulica Drenik 28, 1000 Ljubljana, Slovenija; uz napomenu „ZA SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA“.

Druge web stranice

Ova pravila odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje Promo Compact i Nahrin prikupljaju od korisnika (ispitanika). Druge web stranice kojima se može pristupiti putem ove Web trgovine imaju vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načine njihovog korištenja i objavljivanja.

Promo Compact i Nahrin nisu odgovorni za načine i uvjete rada trećih strana.

Završne odredbe

Promo Compact i Nahrin zadržavaju pravo izmjene i dopune ovog dokumenta, a svaka izmjena bit će objavljena na web stranici.