Održivost

Nahrin AG posvećuje se visokoj kvaliteti i održivosti te neprestano radi na usavršavanju svojih proizvoda kako bi podržao bolji i zdraviji način života.

Solarna energija: Od ljeta 2020. na naša postrojenja postavili smo 924 solarna modula na površini od 1.500 m2, generirajući oko 270.000 kWh energije. To odgovara potrebama za električnom energijom otprilike 115 dvočlanih kućanstava. Električnu energiju koristimo prvenstveno za vlastite potrebe. Osim toga, fotonaponski sustav opskrbljuje 4 unutarnje i 4 vanjske punionice za električna vozila.

Hidroelektrična energija: Električnu energiju koju ne proizvodimo sami s našim fotonaponskim sustavom dolazi iz održive europske hidroelektrane.

Održivo grijanje: Naše sjedište u Sarnenu koristi geotermalne dizalice topline i učinkovit sustav povrata topline od 1987. godine, pokrivajući oko 75% naših potreba za grijanjem.

Energetski učinkovita LED rasvjeta: U našim proizvodnim i logističkim odjelima koristimo LED rasvjetu, smanjujući potrošnju energije i osiguravajući sigurnost na strojevima i radnim mjestima.

Bez palminog ulja: Od 2016. godine prestali smo koristiti palmino ulje. Umjesto toga, koristimo ulje repice iz Švicarske, podržavajući tako švicarsku poljoprivredu.

Lokalne sirovine: U našim proizvodima koristimo prvoklasne sirovine iz Švicarske, uključujući sol iz rajnskih rudnika soli, planinsku sol iz Bexa u Vaudu, repičino ulje i šećer.

Ekološki prihvatljive naljepnice: Od jeseni 2020. koristimo reciklirani polietilen za naše naljepnice za limenke, pri čemu 50% materijala dolazi iz industrijskog i kućnog otpada. Ove naljepnice su u skladu s europskim standardima za industrijski kompostirajuću ambalažu.

Biorazgradive kapsule za kavu: Naše kapsule za kavu izrađene su od prirodnih, obnovljivih sirovina i potpuno su biorazgradive, bez aluminija i plastike, u skladu s europskim standardom za industrijski kompostirajuću ambalažu.

Reciklirani papir za punjenje: Za naše poštanske pošiljke koristimo materijal za punjenje od recikliranog papira, pružajući održivu zaštitu proizvodima tijekom transporta.

Odgovorno zbrinjavanje otpada: Dug niz godina profesionalno se bavimo odvajanjem i zbrinjavanjem papira i kartona kako bismo smanjili količinu otpada na minimum.

Očuvanje prirode: Zaposlenici Nahrina predano sudjeluju u očuvanju prirodnog krajolika izvan ureda i proizvodnih pogona, posebno u očuvanju alpskih pašnjaka, važnih staništa bogatih vrstama u Švicarskoj.

Prirodno najbolje

Nahrin razvija i proizvodi visokokvalitetne prirodne proizvode za prehranu i kožu, pažljivo birajući sastojke kako bi osigurali prirodnu učinkovitost. Ponosimo se pružanjem unutarnje i vanjske dobrobiti putem naših proizvoda.