Preplanula koža na zdraviji i prirodniji način

Preplanula koža na zdraviji i prirodniji način

Ljeto se približava, a s njim i želja za preplanulim tenom. Iako većina nas zna kako pocrnjeti, možda nismo upoznati s nekim detaljima vezanim uz sunčanje. 

Zašto se lako opečemo na suncu?

Sunčeva svjetlost sadrži ultraljubičaste (UV) zrake koje potiču tamnjenje kože. Kada smo izloženi ovim zrakama, naša koža proizvodi melanin, pigment koji kožu štiti od UV zračenja i daje joj preplanuli izgled. Međutim, reakcija na sunce varira ovisno o tipu kože. Osobe svjetlije puti imaju manje melanina, pa im je koža osjetljivija na opekline. Stoga je važno koristiti kreme za sunčanje s odgovarajućim faktorom zaštite.

Zašto mi koža ne pocrni dovoljno?

Proizvodnja melanina ovisi o tipu kože i prehrani. Namirnice poput mrkve i rajčice, bogate beta-karotenom, potiču proizvodnju melanina. Također, riba poput lososa i tune, s visokim sadržajem vitamina D i E, pomaže u zaštiti kože od sunčevog zračenja. Uključivanjem ovih namirnica u prehranu, potičete proizvodnju melanina i brže tamnite.

Kako pripremiti kožu za ljeto

Priprema kože za ljetnu sezonu ključna je za sigurno i ugodno sunčanje. Preporučujemo Nahroderm, dodatak prehrani s likopenom, beta-karotenom vitaminom E i selenom. Ova formula pruža koži potrebne hranjive tvari i vitamine za zdravlje i priprema je za sunce. Zahvaljujući vitaminu E, Nahroderm štiti kožu od slobodnih radikala i potiče njezinu regeneraciju. Počnite uzimati Nahroderm barem mjesec dana prije intenzivnog sunčanja kako biste postigli zlatnu i dugotrajnu preplanulost.

10 savjeta za pripremu kože prije ljetnih dana, uz korištenje Nahroderm kapsula:

  1. Započnite pripremu na vrijeme: Počnite pripremu kože već u ožujku ili travnju kako biste bili spremni za ljetne sunčane dane.

  2. Hidratacija iznutra: Pijte dovoljno vode kako biste održali hidrataciju kože iznutra.

  3. Uravnotežena prehrana: Jedite raznovrsnu prehranu bogatu voćem, povrćem i zdravim mastima kako biste osigurali potrebne hranjive tvari za zdravu kožu.

  4. Zaštita od sunca: Koristite kreme za sunčanje s visokim faktorom zaštite od sunca i nosite zaštitnu odjeću i šešire tijekom izlaganja suncu.

  5. Nahroderm kapsule: Uzmite 1 kapsulu Nahroderma dnevno s malo vode kako biste podržali zdravlje kože i pripremili je za izlaganje suncu.

  6. Redovita njega kože: Koristite hidratantne kreme i losione kako biste održali kožu mekom i hidratiziranom.

  7. Izbjegavanje prekomjerne izloženosti suncu: Izbjegavajte izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana kako biste smanjili rizik od opekotina i oštećenja kože.

  8. Nošenje sunčanih naočala: Koristite sunčane naočale s UV zaštitom kako biste zaštitili oči od štetnih UV zraka.

  9. Redoviti pregledi kože: Pregledavajte redovito svoju kožu radi otkrivanja promjena ili nepravilnosti koje bi mogle ukazivati na probleme poput raka kože.

  10. Oprez: Pazite da ne prekoračite preporučenu dnevnu dozu Nahroderm kapsula te ih držite izvan dohvata djece. Koristite ih kao dio uravnotežene prehrane i zdravog načina života.

Uživajte u ljepotama ljeta s pripremljenom i zaštićenom kožom!