Kako se riješiti celulita?

Kako se riješiti celulita?

Celulit ili "narančina kora" je kompleksna pojava koja uključuje kombinaciju genetike, hormonalnih čimbenika, načina života i strukture kože. 

Kako se celulit stvara

Kombinacija ovih čimbenika dovodi do formiranja celulita, koji se obično pojavljuje na bedrima, stražnjici, trbuhu i gornjem dijelu ruku. 

  1. Masne stanice i vezivno tkivo: U normalnim uvjetima, masne stanice (adipociti) smještene su u potkožnom tkivu i okružene su mrežom kolagenih vlakana koja tvore vezivno tkivo. Kod celulita, vezivna vlakna postaju zbijena i tvore uske pregrade ili "gredice" unutar potkožnog tkiva. To rezultira neravnom površinom kože koja izgleda kao "narančina kora".

  2. Povećanje masnoće: Povećanje masnoće u tijelu može doprinijeti stvaranju celulita. Kada se masnoća nakuplja u masnim stanicama, one se šire, što može izazvati pritisak na okolna vezivna vlakna i dodatno pogoršati pojavu celulita.

  3. Poremećaji cirkulacije: Loša cirkulacija krvi i limfe može doprinijeti stvaranju celulita. Nedovoljna cirkulacija može uzrokovati nakupljanje toksina i tekućine u tkivima, što dodatno pogoršava pojavu celulita.

  4. Hormonalne promjene: Hormoni poput estrogena, insulinu sličnih faktora rasta, noradrenalina i tiroidnih hormona mogu utjecati na razvoj celulita. Na primjer, estrogen može potaknuti skladištenje masnoće, dok noradrenalin može poticati razgradnju masnoća. Neravnoteža ovih hormona može pridonijeti nastanku celulita.

  5. Genetika: Genetska predispozicija igra važnu ulogu u razvoju celulita. Osobe čiji su roditelji imali celulit vjerojatno će i same imati veću predispoziciju za njegov razvoj.

Iako se celulit može teško potpuno ukloniti, kombinacija pravilne prehrane, tjelovježbe i primjene odgovarajućih proizvoda može značajno smanjiti njegovu pojavu.

Kako se riješiti celulita

Da biste se riješili celulita, važno je kombinirati pravilnu prehranu, vježbanje i primjenu odgovarajućih proizvoda koji podržavaju zdravlje kože i potiču sagorijevanje masnoća. Nahrin Chili gel je jedan od proizvoda odličan je u ovom procesu.

  1. Redovita primjena: Preporučuje se svakodnevna uporaba gela ujutro i navečer. Nanesite ga na područja koja želite tretirati i nježno ga utrljajte dok se potpuno ne upije.

  2. Pravilna masaža: Masaža pomaže poboljšati cirkulaciju krvi i limfe te potiče bolju apsorpciju aktivnih sastojaka gela. 

  3. Održavanje kontinuirane upotrebe: Da biste postigli najbolje rezultate, važno je dosljedno koristiti proizvod. Uz normalnu upotrebu, proizvod bi trebao biti dovoljan za 60 dana.

  4. Kombinacija s drugim metodama: Osim primjene gela, preporučuje se kombiniranje s drugim metodama za smanjenje celulita, poput zdrave prehrane bogate voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i nemasnim proteinima te redovitom tjelovježbom koja uključuje kardiovaskularne vježbe i vježbe snage.

  5. Praćenje reakcije kože: Moguće je osjetiti blago povećanje topline i kratkotrajno crvenilo kože nakon nanošenja gela. To je normalna reakcija zbog poboljšane cirkulacije. Ako primijetite neke neobične ili neugodne reakcije na koži, prekinite upotrebu i posavjetujte se s dermatologom.

Kombinacija pravilne prehrane, redovite tjelovježbe i primjene Nahrin Chili gela može pomoći u smanjenju pojave celulita i poboljšanju izgleda kože.