Tajna mlađe kože - HIDROLIZIRANI KOLAGEN

Tajna mlađe kože - HIDROLIZIRANI KOLAGEN

Kolagen, ključni sastojak kože, donosi joj strukturu i elastičnost. No, s godinama, njegova razina opada, ostavljajući tragove starenja poput bora i opuštene kože.

Što je kolagen?

Kolagen je osnovni sastojak naše kože koji joj daje strukturu, volumen i elastičnost - ono što koži daje mladolik i čvrst izgled.

Zasigurno je tako kada smo mladi, ali kako starimo razine kolagena u tijelu opadaju, pa možete početi primjećivati ​​promjenu u izgledu svoje kože.

Kolagen je najzastupljeniji protein prisutan u tijelu. Nalazi se u mišićima, tetivama, kostima, organima, pa čak i krvnim žilama, kao i u koži: to je u osnovi "ljepilo" koje sve drži na okupu.

Poznato je da konzumacija hrane bogate kolagenom, poput mesa, ribe ili juhe od kostiju, može pomoći u proizvodnji ovog spoja, čak i ako je njegova asimilacija vrlo niska.

Za održavanje razine kolagena nakon 40. godine preporučuje se uzimanje dodatka kolagena kako bi se spriječilo njegovo smanjenje u tijelu.

Koliko vrsta kolagena postoji?

Iako postoji veća raznolikost, pet glavnih vrsta kolagena i njihova funkcija su:

  • Tip I: čini 90% kolagena u vašem tijelu. Tip I je gusto upakiran i koristi se za davanje strukture koži, kostima, tetivama i ligamentima.
  • Tip II: može se naći u elastičnoj hrskavici, koja daje potporu zglobovima.
  • Tip III: nalazi se u mišićima, arterijama, dermisu kože i organima.
  • Tip IV: tvori bazu stanične bazalne membrane.
  • Tip V: nalazi se u rožnici očiju, u nekim slojevima kože, u kosi i tkivu posteljice.

 

Za što se koristi hidrolizirani kolagen?

U procesu hidrolizacije, protein (točnije, njegove aminokiseline) je razložen na manje jedinice, što čini kolagen probavljivim za ljude i asimiliranim u tijelu.

Značajna značajka hidroliziranog kolagena je da je topiv u toplim i hladnim tekućinama, bez okusa i mirisa, te ga je lako umiješati u smoothieje, svježe voćne sokove ili čak vodu. Stoga je hidrolizirani kolagen jednostavan način dodavanja kolagena vašoj prehrani.

Dobrobiti uzimanja kolagena za kožu

Ovaj esencijalni protein neophodan je za smanjenje znakova starenja kao što su bore, opuštena koža i neujednačen ton kože.

Ovo su prednosti koje možete dobiti od kolagena:

– Smanjuje bore i izražajne linije

Kontinuirano izlaganje suncu, loše životne navike i prirodno starenje mogu uzrokovati smanjenje razine kolagena u koži. Kada se razina kolagena smanji, počinju se pojavljivati ​​bore oko usta i očiju. Suplementi kolagena mogu spriječiti ove znakove starenja i kožu dulje održati gipkom i glatkom.

– Poboljšava tonus kože

Aminokiseline koje se nalaze u kolagenu pomažu koži da izgleda glatko, ujednačeno i zdravo. Za poboljšanje neujednačenog tena, kolagen je odgovor.

– Smanjuje ožiljke

Aminokiseline u kolagenu također mogu pomoći smanjiti pojavu tamnih mrlja i ožiljaka od akni ili drugih kožnih problema. Utvrđeno je da dodaci kolagena potiču stvaranje zdravog tkiva, što ubrzava proces zacjeljivanja kako bi se vaša koža mogla prirodno popraviti.

– Vlaži

Gubitak kolagena zbog starenja ili čimbenika okoliša može učiniti kožu suhom i perutavom. Vraćajući kolagen svojoj koži, možete joj dati potrebnu hidrataciju kako bi izgledala glatka, meka i blistava.

– Učvršćuje i tonizira kožu

Dok kreme i drugi proizvodi za kožu s kolagenom pogoduju vanjskom sloju kože, dodaci kolagena povećavaju kolagen na dubljoj razini (u dermisu) . Dermis je odgovoran za održavanje kože zategnutom i čvrstom, pa što više kolagena dosegne tu razinu, to će vaša koža izgledati bolje.

 

Kako uzimati hidrolizirani kolagen u prahu

Kao što smo već spomenuli, hidrolizirani kolagen u prahu prisutan u Collagen Complexu savršen je dodatak prehrani za muškarce i žene koji žele potaknuti stvaranje kolagena i poboljšati zdravlje kože, pomažući svom tijelu u borbi protiv starenja.

Sastoji se od kolagena tipa I i III za zdravu i blistavu kožu, hijaluronske kiseline, DracoBelle™Nu, vitamina C, biotina i niacina s nježnim okusom jagode.

Ovaj sastav pomaže poboljšati obranu stanica, povećava otpornost na stres i osigurava veću hidrataciju, elastičnost i gustoću kože kako bi se smanjile bore.

COLLAGEN - SOLUGEL® Patentirana formula koja tijelu daje biološki aktivne peptide za sintezu kolagena i potiče stanične odgovore koji potiču proizvodnju kolagena u različitim dijelovima tijela. Redovita oralna primjena SOLUGEL®-a značajno poboljšava elastičnost, čvrstoću i hidrataciju kože.

DRACOBELLE™ NU DracoBelle™ Nu je hidrosolubilni ekstrakt jedinstvene biljke Dracocephalum moldavica, koja se naziva i "Melissa moldavica" ili "moldavski zmaj", uzgojena na biološki način. Ova se biljka tradicionalno koristi u središnjoj Aziji zbog svojih blagotvornih antioksidativnih, kardioprotektivnih učinaka i učinaka protiv starenja.

*Učinci kolagena i DracoBelle™ Nu potkrijepljeni su kliničkim studijama koje pokazuju njihovu sposobnost sprječavanja starenja kože.