Ehinacea - vaš prirodni pojačivač imunološkog sustava

Ehinacea - vaš prirodni pojačivač imunološkog sustava

Odakle dolazi Echinacea purpurea?

Echinacea purpurea, poznata i kao ljubičasta četinjača ili crvena ježeva glava, pripada obitelji Asteraceae, istoj obitelji kao arnika, kamilica i maslačak. Ova ljekovita biljka, jedna od najpopularnijih i najpoznatijih, stoljećima se koristi zbog svojih pozitivnih svojstava u liječenju kašlja i respiratornih problema, otkrivenih od strane američkih domorodaca. Divlja biljka izvorno potječe iz rijetkih šuma i prerija Sjeverne Amerike, a danas je cijenjena i uzgaja se diljem svijeta. U našim krajevima, Ehinacea cvjeta od srpnja do rujna.

Kako ehinacea utječe na imunološki sustav?

Ehinacea ima pozitivan učinak na imunološki sustav zahvaljujući svojim vrijednim fitokemikalijama, poput alkamida, derivata kavene kiseline i polisaharida. Studije su pokazale da ova biljka jača imunološki sustav potičući proizvodnju imunoloških stanica, posebno T pomoćnih stanica, te inhibira upalu. 

Studije su također otkrile da ehinacea može stimulirati imunološki sustav i tako podržati tijelo u borbi protiv infekcija. Alkamidi posebno povećavaju proizvodnju imunoloških stanica, takozvanih T pomoćnih stanica, i time utječu na vlastitu obranu organizma.

Tradicionalna područja primjene Ehinacee:

  • Spriječite prehlade
  • Ublažite infekcije sinusa
  • Smanjite infekcije gornjih dišnih puteva
  • vanjska uporaba (zacjeljivanje rana)

 

Koji oblik dodatka Ehinacee postoji?

Tri najčešća oblika dodataka Ehinacei su tekući ekstrakti, kapsule i tablete za žvakanje. 

Kada trebam uzimati Ehinaceu?

Ehinacea je najučinkovitija ako se uzme na prvi znak prehlade ili gripe. Može se uzimati do 8 tjedana bez prestanka.

Postoje li nuspojave?

Ehinacea je općenito sigurna za konzumiranje za većinu ljudi. Povremene nuspojave uključuju blage gastrointestinalne tegobe poput mučnine, povraćanja ili proljeva. Ako osjetite bilo kakve ozbiljne nuspojave, trebate prestati uzimati ehinaceu i posavjetovati se s liječnikom.

Nahrin Ehinacea

Ehinacea je siguran i učinkovit način za jačanje vašeg imunološkog sustava i borbu protiv infekcija. Ako tražite sredstvo za jačanje imunološkog sustava, Nahrin Ehinacea tablete za žvakanje iz Nahrina dobar izbor. 

Tablete za žvakanje s Ehinaceom, vitaminom D, vitaminom C i cinkom služe jačanju imunološkog sustava radi prevencije infekcija poput prehlada, bronhitisa, sinusitisa i urinarnih infekcija. Osim toga, podržavaju optimalno funkcioniranje imunološkog sustava. Posebno su korisne za jačanje imuniteta u situacijama visokog stresa.