Piletina s rajčicama i lećom

Piletina s rajčicama i lećom

Ako tražite lagan, ali zasitan obrok koji kombinira bogate okuse i hranjive sastojke, ova piletina s cherry rajčicama i lećom bit će pravi izbor! Sočna piletina, aromatični začini i zdrava leća čine ovo jelo savršenim za uravnotežen ručak ili večeru. Osim što je brzo gotovo, jednostavno je za pripremu i prepuno okusa.

⏳ Vrijeme pripreme: 30 minuta

👫 Porcije: 4


Sastojci:

Priprema:

1. Priprema piletine: Pileća prsa prepolovite po dužini kako biste dobili tanje komade. Obilato ih natrljajte Nahrin mješavinom začina s morskom soli i češnjakom.

2. Pečenje piletine: U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pileća prsa pecite oko 3-4 minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu i ne budu pečena do kraja. Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.

3. Priprema povrća: Ljutiku sitno nasjeckajte, cherry rajčice narežite na četvrtine, a čili papričicu narežite na tanke kolutiće.

4. Dodavanje povrća i začina: U istoj tavi dodajte nasjeckanu ljutiku i čili papričicu. Kratko pirjajte dok ne omekšaju, zatim dodajte cherry rajčice i pospite Nahrin začinima. Pirjajte 2-3 minute dok rajčice ne puste sokove.

5. Kuhanje leće: U međuvremenu skuhajte leću prema uputama na pakiranju. Kada je gotova, ocijedite je i po želji začinite maslinovim uljem i malo soli.

6. Finalni dodir: Vratite pečenu piletinu u tavu i lagano je prelijte umakom od rajčica. Po vrhu naribajte parmezan i poslužite uz kuhanu leću.

Savjeti za savršen obrok:

  • Možete dodati svježi bosiljak ili peršin za dodatnu svježinu.
  • Za kremastiji okus, u umak od rajčica možete dodati žlicu grčkog jogurta ili malo mascarponea.
  • Ako ne volite čili, izostavite ga ili zamijenite blagom paprikom.

 

Uživajte u zdravom i brzom obroku! 🍽️😊